G-ZH3C8VHV1F
Siyaset

Mimar Sedat YALÇINKAYA Bakırköy’e mi Talip?

Mimar Sedat YALÇINKAYA Bakırköy’e mi Talip?

Yerel Seçimler yaklaşıyor. Aday tartışmaları, siyaset gündeminin en üst sıralarında.
Bakırköy Türkiye’nin en değerli ilçelerinden kilit konumda yer alıyor. Peki Bakırköy’ün yeni belediye başkanı kim olacak?  Başkan adayı, cevabı merakla beklenen önemli sorulardan biri. Son zamanlarda mevcut Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu isminin de olduğu başkanlık yarışında, Bakırköylülük vurgusu, şehircilik bilgisi ve bugüne dek imza attığı yerel ve uluslararası projelerle Mimar Sedat Yalçınkaya’nın ismi ön planda…
CHP’de esen değişim rüzgarları, Sedat Yalçınkaya ismini güçlendiren önemli unsurlardan. Özellikle mevcut başkan Bülent Kerimoğlu’nun belediye başkanları toplantısında Ekrem İmamoğlu ile girdiği tartışma ve ardından televizyon kanallarında yaptığı olumsuz açıklamalar, değişim gerekliliğini, genç ve nitelikli bir aday zaruretini çok daha net görünür kıldı.


Adı basında yer almasa da gerek ilçe halkında gerekse sosyal mecralarda oluşan olumlu algı, her geçen gün etkisi artan “İstanbul’a Güven Özgür Çelik, Bakırköy’e Güven Sedat Yalçınkaya. Bakırköy’ün Geleceği Gençlere Emanet” söylemleri, Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Ataköy 7.8.9.10. kısımlarında seçimlerde gösterdiği başarı ve siyasi iletişim deneyimi Mimar Sedat Yalçınkaya’yı aday adayları arasında en üst sıralara yerleştiriyor. Basında bilinirliğinin az, niteliğinin yüksek olması Yalçınkaya’nın adaylığının, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart adaylığına benzetilmesine neden oluyor.
Bakırköy’ün öncelikli sorunu ‘Kentsel Dönüşüm’ gündeme geldiğinde mesleki yeterliliği, konu hakkında derin bilgisi ve deneyimi, iş ve kişisel yaşamını Bakırköy’de sürdüren bir birey olarak ilçe halkının sorunlarına olan hakimiyeti adaylık tartışmalarında Mimar Sedat Yalçınkaya ismini kuvvetli bir şekilde ön plana çıkarıyor.

Özel Haber: Habercek.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL