G-ZH3C8VHV1F
Kültür-Sanat

Zeytinburnun’da Doğudan Batıya Bir Tek Nefes

Zeytinburnun’da Doğudan Batıya Bir Tek Nefes

Zeytinburnu Şanlıurfalı’lar Derneği “Doğudan Batıya Bir Tek Nefes ” programında gönülleri birleştirdi.

Olumsuz hava şartına rağmen salon doldu taştı

Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinin Akdeniz salonunda 16 Aralık 2023 Tarihinde Urfalı’lar rüzgarı esti.

Hava koşulların olumsuz olduğu geceye konuklar ve davetliler salonu doldurdu. Kültürel faaliyetlerin izlediği kısa slayt gösteriminden, sahnede elle yoğurulan çiğköfte ve sonra  ikramı gibi yöresel müziklerin de sahne aldığı etkinliğe, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, Zeytinburnu MHP İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu,Şanlıurfa’lılar Federasyonu Başkanı Adnan Şansal, İZEDEF Genel Başkanı Yaşar Güner, Zeytinburnu Beyaz Ay Dernek Başkanı Ali Ekber Şenkal, Ordu Dernek Başkanı Recai Memiş, Zeytinburnu Samsunlu’lar Dernek Başkanı Davut Genç, Zeytinburnu Çankırılar Dernek Başkanı Arif Şengül, Uluslararası Afganistan Kadınlar Derneği Başkanı Berna Sefer, Yaşlılar ve Kimsesizler Dernek Başkanı Kadir Şengül ve dernek üyeleri yanı sıra STK temsilcileri, Muhtarlar ile Zeytinburnulu’lar katıldı.

Başkan Murat Tufan: Olumsuz hava muhalefetine rağmen bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.

Selamlama ve kısa açılış konuşması yapan İZEDEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Zeytinburnu Şanlıurfalı’lar Derneği Başkanı Murat Tufan, “Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği olarak İkincisini düzenlediğimiz                 “Doğudan Batıya Bir  Tek Nefes” Programına hoş geldiniz Şeref verdiniz. Olumsuz hava şartlarına rağmen katılımınız dan dolayı ayrıca teşekkür ederim “dedi.

Urfa anlatılmaz yaşanır, UNESCO Başkentidir Urfa

Şanlıurfa Federasyon Başkanı Adnan Şansal,” UNESCO Başkentidir Urfa kültürel değerlerini saymaya kalksak, anlatmaya başlasak bitiremeyiz. Her ilimizin anlatacak birkaç şeyi vardır ama Urfayı anlatmakla bitiremeyiz, o yüzden Urfayı yaşamak lazım. Urfa’ya gideceksiniz orada en az 3 gün kalacaksınız Urfa’yı tanımaya çalacaksınız” dedi.

Başkan Arısoy, Göbeklitepe bütün insanlık tarihini değiştiren yer

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Urfalı’lar Derneğinin düzenlediği” Doğudan Batıya Tek Bir Nefes” programında, ” Mezopotamya bütün delillerle sabit insanlığın başladığı yer, Göbeklitepe bütün insanlık tarihini değiştiren yer. Herkesin Şanlıurfa yı görmelerini arzu ediyorum.”

Mehmet Çimen ve Sıra Gecesi Ekibinin okuduğu birbirinden özel Şanlıurfa Türküleri ile konuklar eğlenirken program sonu misafirlere çiğ köfte ikramı edilirken,  Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Murat Tufan, Kardeş Dernekleri orduların Dernek Başkanı Recai Memiş ile birlikte Başkan Arısoy’a çok özel bir tablo takdim ettiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL