G-ZH3C8VHV1F
Siyaset Video Galeri

Mimar Süleyman Uluocak,” İNSANLAR ÖLMEDEN BİNALARIMIZ YENİLENMESİ LAZIM

Mimar Süleyman Uluocak,” İNSANLAR ÖLMEDEN BİNALARIMIZ YENİLENMESİ LAZIM
CHP Zeytinburnu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Süleyman Uluocak MAGDER’i ziyaret etti.
Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı sürecinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Uluocak ziyaret ettiği Mahalle Gönülleri Derneği ziyaretinde Zeytinburnu’nda eski binaların biran önce yenilenmesi gerektiğini vurguladı.
CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Süleyman Uluocak, MAG-DER Başkanı Şule AYDIN ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarete Zeytinburnu BEYAZ-AY Derneği Başkanı Ali Ekber Şenkal da katıldı.
#MAG-DER Başkanı #Şule #Aydın, “CHP Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Aday Adayı olan Süleyman Uluocak’a çıkmış olduğu hizmet yolundaki yolculuğunda başarılar dilerim. Derneğimize ziyaretlerinden ötürü yönetim kurulu ve üyelerimiz adına teşekkür ederim.”
Mimar ULUOCAK ise nazik karşılamalarından dolayı dernek Başkanımız Şule Aydın’a ve onun nezdin de tüm yönetimine teşekkür ediyorum dedi.
ZEYTİNBURNUN’DA İMAR AŞ. KURULMALIDIR
CHP Aday Adayı Mimar Süleyman Uluocak,” Zeytinburnun’da şu anda çok sayıda niteliksiz binaların olması. Ana problemin bir tanesi bu. Bizim çok hızlı şekilde suratla yani önümüzdeki depremin olmasını beklemeden kimse ölmeden yenilememiz lazım. İnsanların ekonomik olarak güçlü varsa parsel bazlı. Ekonomik güçleri yoksa ada bazlı çok hızlı şekilde küçük ada bazlı şekilde yani Bin ile 2 Bin metre kare çok hızlı bir şekilde dönüştürülebilir. Bunu 10 Bin 20 Bin metre kare olarak düşünecek olursak kimse bunu dönüştüremez. İlçe içerisinde çok fazla binalarımız var. Vatandaş 100 Metre kare bir dairesi varsa 20 Metre karesini feragat ederek evinin altında katlı otopark ve yeşil alan bir binaya sahip olacak. Hiç para ödemenden daire sahibi olmuş olacak. Sistem bu olacak. Bu sistemi kim yapabilir? Bu sistemi devlet yapabilir.Yani ilçe Zeytinburnu Belediyesi koordinatörlüğünde bir sistem olacak. Zeytinburnu İmar AŞ. şirketi kurulacak. Burada bu sistem sayesinde yaşayan insanlar Zeytinburnu Belediyesi‘sine güvenecek. Belediye bir müteahhit firmaya bir yer vermeyecek işin hak edişini verecek. Belediye sadece burada koordinatör olacak. Yani böyle çözebiliriz. Başka türlü bunu çözemeyiz. Kısa zaman. Ama insanların parası varsa, kendi ekonomik gücü varsa hemen binasını yenilip yapması lazım. Bizim problemimizden bir tanesi de son dönemde çok aşırı bir kira artışı oldu. 1500 TL’ye oturan vatandaş, bir anda üç milyar ödemeye ,on beş milyar gibi kiralar  ödemek zorunda kalındı. Asgari ücretin çok düşük olduğu, emekli maaşın 7500 TL olduğu bir yerde 15Bin TL kira verilmez ki. İki kişi çalışsa bile kendi ücretlerinin yüzde 70’ini kiraya vermek zorunda kalıyor.

NİTELİKSİZ BİNALARDA KİM OTURUYOR!?
Aday Adayı Mimar Süleyman Uluocak,” Niteliksiz binalarda kiracılar oturuyor. Halk sahipleri binalarını yenilediler. Kiracıların gidecek bir yerleri yok. Süratle kiracıların sorunlarını çözmemiz lazım. Küçük adacıklarla, müteahhit firmanın teslim süresince kiracıların kirası taşındıkları yerde kaç lira ise ödeyecektir.”
ZEYTİNBURNUN’DA DEĞİŞİME TALİBİM
Mimar ULUOCAK, ” Vatandaş 1981’de aldığım yerim var. Arsayı devletten bedava aldım. Müteahhitte verdim beş tane on tane daire oldu. Vatandaş, yerinin yüzde 10-20’sini feragat etmedikçe bu işin içinden çıkılmaz. Feragat etmek demek dairesinin tamamının elinden çıkması değildir. Ne kurtarıyorsa kendisi nitelikli otoparklı yeşil alanı olan bir daireye kavuşmuş olacaktır.
Yöneticilerin 2’inci dönemden sonra değişmesi gerektiğini sürekli olarak değişimin olması gerektiğini düşünüyorum. Biz de değişime talibiz sizlerden desteklerinizi istiyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL