G-ZH3C8VHV1F
Güncel

Mardinliler’den yerel seçim öncesi siyasi partilere mesaj

Mardinliler’den yerel seçim öncesi siyasi partilere mesaj

Mardin Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sn. Sedat GÜNGÖRÜR ve yönetim kurulu üyeleri ile MARİŞ Başkanı Sabahattin FİDAN’ın ev sahipliğinde, yaklaşan yerel seçimler ve Mardin Tanıtım Günleri gündemli İstanbul ‘daki Tüm Mardin Dernek Başkanları ile yüksek istişare kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Kuruluşundan bugüne kadar İstanbuldaki Tüm Mardin Derneklerin katılması ile  bu zamana kadar ki en yüksek katılımlı Toplantısını sağlamış oldu.

Yapılan toplantı sonrasında, Mardinliler siyasi partilere göz dağı vererek manifesto niteliğindeki kararını kamuoyu ile paylaştı.

Mardin Dernekleri Federasyon Başkanı Sedat GÜNGÖRÜR imzasını taşıdığı dört maddelik karar ise:

#Mardin Tanıtım Günlerinin Mardin’e yakışır şekilde etkin ve yüksek katılımlı olabilmesi için ileri bir tarihte yapılması hususu katılımcıların ekser çoğunluğu tarafından kabul edildi.

#Yerel seçimlerde İstanbul’daki 39 ilçede parti ayırımı yapılmadan tüm aday adayı hemşerilerimize eşit mesafe ve tam destek kararı çıktı.

1-) Esenyurt’ta AK Parti Belediye Başkan aday adayı sayın Hamit ÖNCÜ’nün ve Bahçelievler’de yine AK Parti Belediye Başkan aday adayı sayın Emrullah YEDİKARDEŞ’in kesin adaylığı için gerekli tüm çabanın gösterilmesi kararı alındı.

2-) İstanbul 39 ilçede tüm siyasi partilerden Belediye Meclis üyesi aday adaylarının kesin adaylığı için siyasi partiler üzerinde gerekli tazyikin yapılması kararı oy birliği ile alındı.

3-) Mardinli hemşerilerimizin özelikle yoğun şekilde yaşadığı ilçeler başta olmak üzere tüm ilçelerde hak ettiği temsiliyetin sağlanması, aksi halde seçimlerde siyasi partilerin desteklenmeyeceği hususu kabul edildi.

4-) Mardinlilerin yaşadıkları ilçelerde siyasi parti ayırımı yapılmadan diğer paydaşlarla eşit temsiliyet ve beraber yönetme kararlılığı net” şekilinde dile getirilerek federasyon kırmızı çizgilerini çizmiş oldu.

Mardinlilerin tüm siyasi partilere eşit mesafede ve temsilde adalet bekliyoruz.

Beraber yaşıyoruz, beraber yönetelim…

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Mardin Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı

Sedat GÜNGÖRÜR

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL