G-ZH3C8VHV1F
Kuaför Haber

Meslektaşlarım “Neden Biz’i” Seçmeliler

Meslektaşlarım “Neden Biz’i” Seçmeliler

İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Odası 1 Şubatta yapılacak oda seçimlerine Başkan Adayı Barış ÖZGEN, Neden Biz grubu çatısı altına eski başkan adaylarını katarak olmaz denileni başardı. Grubun kadrosuna Başkan Adaylarından, Nurten Altın ve Beyhan Çalışkan’ın yanı sıra Serpil Geçkin, Şaziye Yükseközcan, Ayhan Öztürk ve Ayhan Özol gibi daha birçok güçlü isimleri kattı.
‘Neden Biz’ sloganı ile seçim çalışmalarına devam eden Başkan Adayı Özgen, zaman birlik ve beraberlik zamanı, zaman eski yönetim anlayışından ve gelenekçi zihniyetten kurtulma zamanıdır diyerek, tüm adaylara gelin “BİZ Grubu’na” katılın çağrısında bulundu.

İstanbul Kadın Kuaförleri Manikürcüleri Odası Başkan Adayı Barış Özgen: Biz de ayrı gayri bir durum yoktur. Bizde sen ,ben, o ,şu ,bu yoktur. Bizde sözde değil gerçek şeffaf yönetim anlayışı var. Bizi biz yapan meslektaşlarımdır. Kuaförün ilçesine, mahallesine, kılık kıyafetine bakarak bir hizmet anlayışının olmadığı bir çatıda birleşiyoruz. Farklı fikir ve düşüncelerden oluşturduğumuz katılımcı “Biz” şemsiyesinde herkese yerimiz var. 1 Şubat 2022 Salı günü yapılacak seçim İstanbul kuaförleri açısından bir dönüm noktası olacaktır. Neden Biz’in karşılığı nedir derseniz. Bir çok neden söyleye bilirim. Ama şunu iyi bilmelisiniz ki bu grup her şeyden önce sözde değil gerçek bir şeffaf yönetim anlayışına sahip olacaktır. Aldığımız tüm kararlar birkaç kişinin bildiği değil, tüm yönetim kurulumuzun bilgisi dahilinde katılımcı bir anlayışla yönetilecek olması. Sektörümüzün yönetilmeye, hizmete en önemlisi üyeleriyle barışmaya ihtiyacı var. Üyelerinden kopmuş, küsmüş, kendini tekrarlayan bir oda anlayışından kurtulmak gerek. Her birimiz geçmişimize dair hikayelerimiz var. Her birimiz farklı ilçelerde semtlerde bulunsak da bizler aslında aynı çatı altında yaşayan bir aileyiz. Aile içinde ufak tefek atışmalar olsa da nihayetinde meslek kardeşiyiz. Bizim amacımız belli. Odamızı iyi yönetmek ve önümüzdeki fırsatları mesleğimizin lehine çevirmektir. Bizde yalanı besleyecek siyaset yok. Ne kadar şeffaf ve samimi olduğumuz zaten uzun zamandır birliktelik sağladığımız güçlü kadromuzdan belli değil mi? Bu kadar güçlü bir kadroyu bir arada tutmak “NEDEN BİZ’in” güçlü ve gerçekçi düşünceler ile beslenerek büyüdüğünün bir kanıtıdır.

ODAMIZIN YÖNETİMİ 68 KİŞİ OLACAK

İstanbul Kadın Kuaförleri Odası (İKKMO) Başkan Adayı Barış Özgen: “Bizim amacımız belli. Bizim amacımız önce samimiyetine itibar ettiğimiz insanlarla bir birliktelik oluşturmak. Biz siyaset yapma derdinde değiliz. Çünkü siyaset yalanla besleniyor. Odamızın giderlerini üyelerimizin sırtından ve emeğinden almalıyız. Bu zamana kadar üyelerimiz odamızı sırtında taşıdı bundan sonra odamız üyeleri için elini taşın altına koyacaktır. Daha katılımcı bir oda anlayışı projemizi hayata geçireceğiz. Odamızın asil ve yedekleri ile birlikte yönetim kurulu sayımız yirmi sekizdir. Biz yönetime geldiğimizde bu sayıyı odamıza bağlı iştirakler (şirketler) kurarak 68 kişiye çıkartacağız. Kurulacak olan bu yapı ile daha çoğulcu daha az maliyetle kuaför esnafının sırtından birçok yükü alacağız. Yapılmayanlar aslında yapılması gerekenlerdir. Sizleri birçok proje ve fikir beyan edebilirim. Neden Biz grubu iş başına geldiğinde neleri başaracağını hep beraber göreceğiz. Kuaför meslektaşlarımdan sadece bize güvenmelerini istiyorum. Sadece bir 4 yıl bizi göreve getirsinler. Bir baksınlar yapabiliyor muyuz yapamıyor muyuz!? Sizlerin oylarınızı da güveninizi de boşa çıkarmayacağız. Yeter ki biz olmasını bilelim. Denenmişler zaten denenmez. Yıllardır aynı hatayı yapmaktan vaz geçmeliyiz. Yeter artık demenin vakti geldi diye düşünüyorum.
Neden Biz fikrinin ana kaynağı her toplantımızda anlattığım günümüzde yaşanmış gerçek bir hikayedir. Şişli’de pandemi sürecinde salonların iş yapmadığı bir dönemde bir ablamızın minicik bir elektrikli ısıtıcının yanında oturmuş müşteri beklerken ısınmaya çalışıyor. Oda tarafından aidat almaya gelmiş görevli arkadaşımıza oda aidatını verebilmek için yan komşudan aldığı para ile oda aidatını ödeyen ablamızın hikayesiyiz biz. İşte bu bir örnek hikayeden bir tanesiyiz. Bizim hiç birbirimizden farkımız yok. Sanatsal farklılığımız bizim karakteristik farklılığımızı ortaya koyamaz. Hiç kimse kimseden üstün değildir. Bu mesleği icra eden emek sektörüyüz. Biz’in anlamını da onlara hissettirmek için böyle bir yola çıktık. Umarım sizleri mahcup etmeyiz. Çünkü bizim hatağımızın da ortağısınız. Başarılarımızın da ortağısınız. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Bizim ailede ‘BEN’ yok.

BiZ’DE ÇIKAR İLİŞKİSİ YOK

Başkan Adayı Barış Özgen: Bazı insanlar var kendilerini güncelliyorlar. Y ve Z kuşağına X kuşağını entegre edebiliyoruz. Onun için hangi yaş sıkalası içinde olduğunuz önemli değil. Önemli olan anlayışınız. Biz yenilikçi bir anlayışa sahibiz. Biz meslek olarakta sürekli moda ile alakalı trendleri oluşturabilecek meziyetlere sahibiz.
En büyük kazancımız unutulmamalıdır ki bizi biz yapan değerlerimizdir. Seçimi kaybedebiliriz. Kazana da biliriz. Seçimi kazandıktan sonra hiçbir meslektaşımıza sırtımızı dönme gibi bir niyetimiz de yok düşüncemiz de. Bizim anlayışımızda çıkar ilişkisi yok arkadaşlar. Bizim anlayışımızda maneviyat, dostluk ve samimiyet var. Biz çeşitli vaatlerde bulunarak oy istenmesini doğru olmadığına inanıyoruz. Bu anlayışla da sektöre katkı sağlayabileceğini düşünemiyorum. Çıkar ilişkisi içinde olanlar bilin ki hüsrana uğrayanlardır. Ne mesleğimize katkı sağlayabilirler nede meslektaşlarımıza.

Özel Haber Kuaför Haber Gazetesi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL