G-ZH3C8VHV1F
Kültür-Sanat Video Galeri

Kocaeli’nin uluslararası öğrencilerinde mezuniyet heyecanı

Kocaeli’nin uluslararası öğrencilerinde mezuniyet heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ile Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan Dünyanın farklı ülkelerinden en başarılı 200 öğrencinin bir araya geldiği “Hoşça kal Kardeşim” temalı Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni düzenledi. Programda Kocaeli’nin uluslararası öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE MEZUNİYET TÖRENİ
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 2012’den beri uluslararası öğrencilere yönelik yürüttüğü çalışmaları kapsamında Kocaeli’de eğitim alan öğrenciler için Maide Restaurant’ta mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Büyükşehir Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Dizdar, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun, akademisyenler ve uluslararası öğrenciler katıldı.

BURADAKİ HAYATIMI ÖZLEYECEĞİM
Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan Hindistan’dan Hamdah Zahrath V. Maliyekkal, törende konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’deki hayatını özleyeceğini dile getiren Maliyekkal, Türkiye’de aldığı eğitim sayesinde dünyanın her kıtasından arkadaş edinme fırsatı yakaladığını söyleyerek, Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Maliyekkal, “İlk geldiğimiz günden bu yana samimiyet ve hoşgörüyle bizleri dert edinmiş, bizleri sahip çıkmayı görev bilmiş insanlar ile karşılaştık. Burada Dünya’nın 5’ten büyük olduğunu idrak ettik. Ne diyordu Necip Fazıl; ‘Tohum saç bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın.’ Türkiye’den ayrılırken yine çok ağlayacağım ama korkudan değil, dostlarımı ve buradaki hayatımı özleyeceğim için” dedi.

TÜRKİYE GENİŞ BİR COĞRAFYAYA ULAŞTI
Dernek olarak atılan adımlar sayesinde uluslararası öğrencilerin Kocaeli’ye olan ilginin her geçen yıl arttığına dikkati çeken Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Nebi Karakoyun, ilk yıllarda az başvuru olurken, bu yıl dünyanın farklı ülkelerinden eğitim, emek ve azim ile ayrı düşmüş coğrafyalarla kucaklaşma hikâyesiyle uluslararası öğrenciler eğitim alıyor. Bunun da Türkiye’nin geniş bir coğrafyaya ulaştığının başlıca göstergelerinden olduğunu vurguladı. Sözlerine Başkan Büyükakın’ın selamlarını ileterek başlayan Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Fatih Dizdar ise Kocaeli’ndeki 3 Üniversiteye Dünyanın farklı ülkelerden gelen öğrenciler ile aynı çatı altında bu olağanüstü renk cümbüşü, dünyada nadir görülen bir manzara olduğunu ve Türkiye vatandaşı olarak bundan gurur duyduğunu belirtti. Törende son olarak konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan uluslararası öğrencilerin ülkelerinde Türkiye’nin bir elçisi gibi olacaklarını ifade etti.

KEPLER HAVAYA
Protokol konuşmalarından ardından mezun öğrencilere plaket, Türk Bayrağı ve Başkan Büyükakın’ın veda mektubu verildi. Kep atma ve fotoğraf çekiminin ardından tören son buldu.

habercek34@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL