G-ZH3C8VHV1F
Güncel

İstanbul’da 65 Yaş Üstü Vatandaş Ücretsiz Kullanmaya Devam Edecek

İstanbul’da 65 Yaş Üstü Vatandaş Ücretsiz Kullanmaya Devam Edecek

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklaması, İstanbulluları etkilemiyor. 

İBB tarafından yapılan yazılı açıklamasında, İBB’nin 3 yıl önce hayata geçirdiği Özel Taşımacılık İşletim Sistemi sayesinde, İstanbul’da hizmet veren özel halk otobüslerine toplam 1,6 milyar lira destek verildiğini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ulaşımda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kullanımına devam edileceği belirtildi.

Son 3 Yılda 60 yaş üstü, indirimli ve ücretsiz geçişler için 1,6 Milyar lira sübvanse edildi

Sistem sayesinde, 65 yaş ve üstü İstanbulluların ücretsiz ulaşımı nedeniyle oluşan mali kayıplar İBB tarafından karşılandığını, İETT bünyesinde hizmet veren özel halk otobüslerinin tamamına farklar eksiksiz olarak ödendiği açıklandı.

Ayrıca İBB, Özel Halk Otobüsleri’ne yaklaşık 900 milyon lira doğrudan sübvanse sağladı. Ücretsiz yerine tam biletle geçecekleri varsayımı ile ortalama bilet ücreti üzerinden ise yaklaşık 700 milyon lira yolculuk gelirinden feragat edildiğini, son 3 yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvanse edildiğinin altı çizildi.

Proaktif Yaklaşım Bertaraf edildi

İBB tarafından 3 yıl önce üstlenilen maliyet yükü sayesinde, toplu ulaşım hizmetinin devamlılığı sağlandığı açıklanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  tüm Türkiye genelinde karşılaşılan sorun da proaktif bir yaklaşım olduğunu belirterek bu düşüncenin  bertaraf edildiğini açıkladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL