G-ZH3C8VHV1F
Güncel

İBB Genel Sekreter’in villası kaçak mı.!?

İBB Genel Sekreter’in villası kaçak mı.!?

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Genel sekterliğini yapan Can Akın Çağlar’n evinin kaçak olduğunu; AK Parti İBB Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz sosyal medya hesabı üzerinden fotoğraf paylaşarak duyurdu.
Türkyılmaz’ın kendi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında: ” İBB’nin “iki” numarası boğaza nazır evine kaçak yapı yapıyorsa gerisini siz düşünün artık⁉️ ,Bir açıklamanız olacak mı ? sorusu sormuş ve genel sekreter’den ve İBB yetkililerine cevap istedi.

KAÇAK OLDUĞU İDDİA EDİLEN YAPI HAKKINDA BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNULDU
Bahsi geçen yapı: Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından “KPPR2FZ6 nolu yapı kayıt belgesi ile kayıt altına alındığı 28.02.2019 tarihinde düzenlendiği, ayrıca paylaşılan belgede “işbu belge,3194 sayılı imar kanunu’nun Geçici 16.maddesi doğrultusunda; başvuru yapanın beyanına uygun olarak düzenlenmiştir.” ibareleri yer aldığı görülmektedir.
Resmi bir açıklama olmayan bilgi paylaşımında İstanbul genel sekreteri olan Can Akın Çağlar’ın Üsküdar’daki evini 2018 yılında aldığı, 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16.cı maddesi gereğince bedel ödenmek kaydıyla Yapı Kayıt Belgesinin olduğu, imar aykırılıkları yasal zeminin altına alındığı, 2018 Tarihinde çıkan imar affı kapsamında 2018 Tarihinde tamir ve onarım işinin başlatıldığını, yine o tarihlerde 400 Bin TL bedel ödeyerek evinin ruhsatının alındığı, Üsküdar belediyesi’nden de tadilat ruhsatı alındığını, İmar barışı çerçevesinde gerek yapı kayıt belgesi ve gerekse belediyeden tadilat ruhsatı alınmıştır diyerek, AK Parti İBB sözcüsü Murat Türkyılmaz’ın açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır bilgisi paylaşıldı.

İBB Genel Sekreter’i Can Akın Çağların tadilatta olan evinin yapı kayıt belgesi:

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL