G-ZH3C8VHV1F
Siyaset

Engelli bireylerin ablası Didem Engin

Engelli bireylerin ablası Didem Engin

Adından çok fazla söz ettiren, 26’ıncı dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında görev yapan Didem Engin yeniden milletvekili aday adayı oldu.
İstanbul 2’inci bölge CHP milletvekilliği aday adaylığı müracaatını yapan Engin, “Yeniden milletvekili olarak, ülkemiz ve halkımız için Meclis çatısı altında çalışmaya devam etmek amacıyla 28. dönem milletvekilliğine sizden aldığım güçle İstanbul 2. Bölge için başvurumu yaptım” yazılı bir açıklaması ile duyurdu.

Engelli Bireylerin Sesi Didem Engin

Milletvekilliği yaptığı dönemde engelli bireylerin de sesi olan Engin, meclis çatısı altında birçok projelerde öncü olmuş ve komisyon kurulmasının yanı sıra soru önergeleri vererek sorunlara çözüm bulunması noktasında çalışmalar yaptı.
İstanbul 26’ıncı dönem Milletvekili Didem Engin,” Engelli bireyler ve ailelerinin yaşadıkları sorunları ile yakından ilgilendim. Meclis kürsüsünden sorunların çözümü noktasında birçok konuşmalar yaptım. Araştırma önergesi hazırlayarak mecliste Down sendromlu ve otizmli bireylerin sorunlarının araştırılması için Meclis komisyonu kurulmasını sağladım” dedi.
Öte yandan yazılı açıklamasına devam eden 2’inci bölge İstanbul Milletvekili aday adayı Engin, 65 yaş üzeri bireylere ve engellilere aylık bağlanmasında ailenin ortalama geliri yerine bireylerin gelirinin esas alınması için kanun teklifi hazırladığını açıkladı.

Didem Engin “Meclis Çatısı Altında Birçok Projeye imza attı”

İstanbul Milletvekili aday adayı Engin,” meclis çatısı altında görev yaptığım dönemlerde, görme engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta karşılaştıkları sorunların giderilmesi için açıklamalar yaptım. Serebral Palsili bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözülmesi için soru önergesi hazırladım. Kas hastası bireylerin ve ailelerinin sorunları ve talepleri ile ilgili meclis konuşmaları yanı sıra kamu kurumlarındaki boş engelli kadrolarına bir an evvel atamaların yapılması için meclis çalışmaları “yaptığını vurguladı.

Didem Engin; Milletvekili Aday olma yolunda destek istedi

Didem Engin “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar!

“Cumhuriyet Halk Partimize üye olduğum günden bugüne, ülkemiz ve halkımız için var gücümle çalıştım. 2015-2018 yılları arasında sizlerin oylarınızla ön seçimle milletvekili olarak görev yapma onurunu ve gururunu yaşadım. Toplumumuzun her kesiminin sorunlarını ve çözüm yollarını Meclis’te aktif bir şekilde gündeme getirmeye gayret ettim. Çalışmalarımın her aşamasında yorumlarınızla, mesajlarınızla ve güzel dileklerinizle bana hep güç vererek yanımda olduğunuz için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim.
Yeniden milletvekili olarak, ülkemiz ve halkımız için Meclis çatısı altında çalışmaya devam etmek amacıyla 28. dönem milletvekilliğine sizden aldığım güçle İstanbul 2. Bölge için başvurumu yaptım. ATATÜRK’ün dediği gibi “Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar!”. Dinlenmemek üzere çıktığım bu yolda sizlerin desteği benim için çok önemli ve kıymetli.
Özlemini duyduğumuz aydınlık Türkiye için 14 Mayıs seçimlerinde hep birlikte başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.”

********

Didem Engin Kimdir?

İstanbul CHP 26’ıncı dönem milletvekilliği yapan Engin;

Haziran 1977’de Ankara’da doğdu.

Baba adı Fazıl Mümtaz, anne adı Meral’dir.

Uluslararası İş Kadını; Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Belçika Bruges’deki College of Europe’da Avrupa Birliği ve Ekonomi yüksek lisansını tamamladı. Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminin kurulmasında görev aldı. Girişimcidir; 26 yaşındayken kurduğu danışmanlık şirketiyle ihracat geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri verdi. DEİK Türk-Fransız, Türk-Çin, Türk-Hint ve Türk-Hong Kong İş Konseylerinde Başkan Yardımcılığı, Türk-İngiliz ve Türk-Alman İş Konseylerinde ise Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi.
Engin, çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce, orta düzeyde İspanyolca ve Latince bilmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL