G-ZH3C8VHV1F
Kültür-Sanat

Bağcılar’da İlkokul öğrencileri, can dostlarla buluştu

Bağcılar’da İlkokul öğrencileri, can dostlarla buluştu

Öğrenciler 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği sebebiyle Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’ni ziyaret etti. İstoç İlköğretim Okulu öğrencileri, sokak hayvanlarıyla keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında bugün özel misafirlerini ağırladı. Barınağı gezen İstoç İlköğretim Okulu öğrencilerine Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin de eşlik etti. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve can dostlarımızın yaşam ortamlarını gözlemlemek amacıyla düzenlenen etkinlikte eğlenceli dakikalar yaşandı.

Öğrencilere sunum yapıldı

Sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapıldığı alanları dolaşan ilkokul öğrencilerine veterinerler tarafından farklı kategorilerde bilgilendirmeler de yapıldı. Tedavi ve rehabilitasyon, hayvan toplama nakil aracı ve acil müdahale ve nakil aracının tanıtımı, besleme ve bakım konularında sunum gerçekleştirildi. Hayvanların toplanma aşaması, tedavi süreçleri ve sahiplendirilmesi de aşamalar halinde öğrencilere anlatıldı.

Minikler, kedi ve köpekleri elleriyle besledi

Yapılan sunumlardan sonra öğrenciler elleriyle hayvanları besledi. Kedileri ve köpekleri besleyen çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Ayrıca barınağı gezen öğrencilerin her birine 100 gr dostluk maması hediye edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL