G-ZH3C8VHV1F
Güncel Video Galeri

Vali Yerlikaya: “Azın Çoğa, İmanın İmkânlara Karşı Destan Yazdığı Bir Büyük Gündür”

Vali Yerlikaya: “Azın Çoğa, İmanın İmkânlara Karşı Destan Yazdığı Bir Büyük Gündür”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını sosyal medya hesaplarından yaptığı video mesaj paylaşımı ile kutladı.

30 Ağustos 1922, bir milletin azminin, iradesinin kahramanlık destanı ile dünya tarihine yazıldığı gün olarak tam 100 yıl önce tarihe geçti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında Türk Ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 100. Yılı dolayısıyla İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından günün anlam ve önemini belirten bir video mesaj yayınladı.

Vali Yerlikaya 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Sevgili İstanbullular, öyle tarihler vardır ki asla unutulmaz.
Anadolu’nun kapılarını açan 1071, İstanbul’un Fethi 1453 ve 30 Ağustos 1922; şanla ve şerefle dolu tarihimizin köşe taşlarıdır.
Esaret zincirinin kırıldığı, milletimizin kaderini değiştiren 30 Ağustos Büyük Zaferi’mizin, ‘Azın çoğa, imanın imkânlara karşı destan yazdığı’ bir büyük gündür. Kutlu olsun!
Sevgili Hemşehrilerim, 30 Ağustos Zaferimizin 100. Yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 7’den 70’e, şehâdeti göze alarak cepheye koşan, ay yıldızlı, al bayrak altında, bizlere hür ve bağımsız bir vatan emanet eden Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun.”
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL