G-ZH3C8VHV1F
Kuaför Haber

Taksim’in Göbeğinden Dünyaya Saç Satıyorum

Taksim’in Göbeğinden  Dünyaya Saç Satıyorum

İstanbul Taksim meydanından dünya’ya peruk ve saç sattığını söyleyen Naz Saç’ın işletmecisi Eröksüz,’öngörünüze inandığınız sürece akılcı bir süreç, birazda sabırla iş zaten kendiliğinden gelişiyor. Artık sosyal medyayı doğru yönlendirenler yeni iş ve kazanç kapısını aralamış olur” dedi.

Çalışarak İnsan Her İşi Başarır

Naz Saç Hair’in Sahibi ve Sanatkar Umut Eröksüz: İstanbul Bahçelievler de 1995 yılında dünya ile buluştum. Çocukluğum doğduğum yerde geçti. Lise yıllarımda kuaför mesleği ile tanıştım. Mesleğin arka mutfak kısmını görerek büyüdüm. Babam kadın kuaförlüğü yaptığı dönemlerde kimsenin cesaret edemeyeceği bir kararla, kuaförlük mesleği ile ilişkili saç peruk işine girdi. Bu karar daha sonraki yıllarda perukçuluk ve saç satma işi aile mesleği haline geldi. Aslında bakıldığında güzel bir meslek fakat ben okumak ve farklı bir meslek yapmak istiyordum. Üniversite öncesi klarnet çalmak isteğim her geçen gün ilerledi ve Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı yetenek sınavına girerek 110 kişi arasından ilk otuza kalarak dört yıllık üniversiteli oldum. Nihayetinde okulum bitti ve mastır öğrenimim devam ediyor. İnsan ne iş ile uğraşıyorsa o işi sevmeli ve hakkını vermeli diye düşünüyorum. Eğer o işte samimi ve hakkaniyetle yapmazsanız kısa zamanda yüksek kazançlı kar getirdiğini düşündüğünüz işletmeniz bir anda farkında olmadan yok olur gider. Ben genç yaşta şunu öğrendim ahlaki bir ticaret anlayışı az kazandırsa da devamlılık sağlayan bir döngüdür. Etrafınızdaki dostlarınıza ve müşterilerinize güven veren bir esnaf olduğunuzda ticari varlığınız devamlılık arz eder. Buda bizi kişisel olarak yücelttiği daha fazla müşteri portföyü sağlamanıza olanak sağlar. Geçmişten gelen iş tecrübem beni her geçen gün olgunlaştırmaya devam ediyor. Çağımızın imkanlarını maksimum seviyede profesyonelce kullanmak için gece gündüz çalışıyorum. Hem okumak hem de çalışmak kolay bir durum değil. Üstelik ben birde buna klarnet hocalığı yanı sıra sahne performansı da ekledim. Aslında zor olanı başarmaya çalışıyorum. İnsan istedikten sonra kahve veya cafe yerine kendini eğitim, dil öğrenmek için çabalasa inanıyorum ki zamanla bu durumu kazançlı hale getireceklerdir. Bende işimi severek yapıyorum. Gündüzleri işimde gücümdeyim akşamları klarnetimi alarak sahne yapıyorum. Hoşuma da gidiyor. Bir taraftan dünyanın öbür ucuna saç satıyorum, diğer taraftan yüksek lisans (mastır) eğitimimi devam ettiriyorum. İş hayatım ve müzisyenlik benim hayatımda ödün veremeyeceğim tek alandır.
Avrupa’ya dünyanın her yerine insan saçı satabilmek öyle kolay bir iş değil. Emeğin ve güvenin sonucu satış yapabilecek seviyeye geliyorsunuz. Uzaktan sosyal medya üzerinden insanlar ile iletişime geçiyorsunuz ve satış yapıyorsunuz. Naz Saç Peruk olarak İstanbul Taksim’deyiz evet ama aslında tüm dünyadayız. Yerimiz Taksim olsa da teknolojinin getirdiği nimetlerinden maksimum seviyede faydalanmaya çalışıyorum. Dünya teknoloji ile çok gelişti. Naz Saç Hair olarak, dünyanın her yerine iki gün içerisinde müşterimizin istediği her saçı gönderebilir seviyedeyiz.

Üniversiteye Hazırlık Aşamasında İş Yeri Batırdım

Babam ticari ön görüsü yüksek olduğundan benim işletmem için peruk, saç satış işi için bir şube açtı. O yıllarda yaşım on sekiz toy bir çocuktum. Ne kadar babamdan bir şeyler kapsanız da nihayetinde kanınız kaynayan genç bir delikanlısınız. O yıllarda aslında babam bana çok güzel bir imkan vermiş, fakat okuma arzum ve klarnet, saksafon çalma isteğim hep ön planda olduğundan verilen imkanı o dönem şartlarında bu iş bana göre değil diyerek iyi kullanamadım ve iş yerimi batırdım.
Artık okulum bitti klarnet ve saksafon eğitmenliği yanı sıra gündüzleri Taksim gibi bir yerde tekrar babamın sayesinde peruk,saç işine girdim. Bir insan ne kadar ekonomik olarak iyi konumda ise o kadar düşüncesinde ve sosyal hayatında daha rahat oluyor. Artık kaybedenler kulübünde olmak istemiyorum. Her iki işimi severek yapıyorum. Mesaimin çoğunu saç işine veriyorum. Hem eğlenmek hem de İstanbul gibi bir kentte stresin yoğun olduğu koşulları kendimce avantaja çevirerek eğlenceli hale getirdim. Şimdilik hayatımdan memnunum çünkü her iki durumda da geldiğim nokta maddi ve manevi kazanımlar elde ediyorum. Eğer cebinizde paranız yoksa kimse sizi kaleye almaz ve seven insan sayınız bir elin beş parmağını geçmez. Gerçeklerden hiçbir zaman kaçamayız.

Umut Eröksüz: Her ticari işletmelerin esnaf ve sanatkarlar odası var. Kuaförlerin de bir esnaf odası var. Ben işin hem esnaflığında hem de sanatkarlar bölümünde yer alan birisiyim. Müzik hayatımın bir parçası haline geldi. Yılların emeği sonucu bu bilgi ve birikime sahip oldum. Dünya genelinde pandemi gerçeğini de unutmamak lazım. Birçok müzisyen meslektaşım ya intihar etti yada intihar eşiğine geldi. Hayat acımasız ve tek iş yeterli gelmiyor. Mutlaka insanlar B planı dediğimiz mekanizmalarını harekete geçirmek zorunda kalmalıdır.
İster okuyalım isterseniz çalışalım donanımlı olmak zorundayız. Ben hep bunu 14 yaşından itibaren yapmaya çalıştım. İster baba mesleği yapın isterseniz sevdiğiniz mesleği yapın ne yaparsanız yapın donanımlı biri olun. Göreceksiniz siz bu bilgileri tecrübenizle birleştirdiğiniz de yaşam standardınız yükselecek ve başarı kaçınılmaz olacaktır.

Saç Peruk İşi Herkesin Yapacağı İş Dalı Değil

Naz Saç Peruk Taksim Şubesinin İşletmecisi ve Sahibi Umut Eröksüz: Herkes saç satamaz. Ben daha küçük yaşlarda baba mesleği olan kuaförlükten başlayarak belirli bir alt yapı ile saç peruk işine girdim. Bu kadar zamandır bu işi yapmama rağmen zaman zaman babamı arayarak bilgi alıyorum. Nasıl ki müzisyenlerin bir repertuarı var ise bir kuaförün de saç satan bir işletmeninde bir repertuarı olmalı. Bin bir çeşit saç modelleri var. Nihayetinde insanlar belirli bir ücret karşılığı sizden hizmet alıyor. Saçın cinsinden menşeine kadar bilmek zorundasınız. Fön çekildiğinde dışarıda yağmur yağdığında saçın özelliğine göre nasıl bir tepki vereceğini bir satıcı olarak bilmek zorundasınız. Tek tip saç cinsi yok. Eskiden bir boncuk kaynak vardı şimdilerde mikro işlemler yapılıyor. Dünyanın her yerinden saç cinsleri bulunmaktadır. Bunların özelliklerini bilmeden saç, peruk işine girerseniz batmanız çok erken olur. Bu zamanla alt yapı oluşturarak olgunlaşacak bir mesleki tecrübe ile gerçekleşir. Belirli bir tecrübeniz yoksa müşteri ile aranızda devamlı sorun yaşarsınız. Satıcı müşteri ilişkisi güvene dayalı olup ahlaki bir ticari anlayış içinde olmalıdır. Her cins saçın olduğu çeşitli ürünleri barındıran bir anlayışla hareket etmek zorundasınız. Bu da dünya pazarına hakimiyet anlamına gelir. Her bir saç uygulanacak işleme göre olumlu veya olumsuz reaksiyon göstereceğini bir ürün tedarikçisi olarak bilmek zorundasınız. Kuaför sizden saç istediği vakit elinizde temin edeceğiniz saçın renk ve karakterine göre cevap vermek zorundasınız.

İş Hayatına Girmek İsteyenlere Tavsiyem

Deneyimli İş Adamı ve Klarnet Sanatçısı Umut Eröksüz: Çağımız teknoloji çağı. Bir tuş ile bir dokunuş ile dünyanın diğer tarafındaki insanlarla bağlantıya geçebiliyoruz. Bu durumu kendi lehimize çevirebiliyorsanız yaşam standardımızı sürdürebilir hale getirebiliriz. Mutlaka en az iki dil öğrenmeliler. Kendilerini ufakta olsa iş hayatına girmelerini tavsiye ediyorum. Maddi kazanç sağladıkça göreceklerdir ki alım güçleri artacaktır. Günümüzdeki 2 yıllık yüksekokulların geçerliliği olmadığı gibi 4 yıllık fakülteler de yetmez oldu. Yapabiliyorlarsa yüksek lisans eğitimlerini tamamlasınlar. Her şeyden önce sevdikleri iş üzerinde yoğunlaşsınlar. Geçerliliği olan hayallerin peşinden mutlaka gitsinler. Her işin başı inanmak ve inandığın yolda sabırla ilerlemektir. Emek vermediğin imkanların değerini çok fazla anlamazsın. Ya miras kalmıştır ya da babadan. Harcamak için bir dakika bile düşünmezsin çünkü emek vermediğin maddi veya manevi kazançları çatır çatır dağıtman kolaydır. Ama emekle, zamanla oluşturduğun birikimini harcarken on defa düşünürsün. O yüzden harcamalar yaparken on defa düşünmeleri gerek. İhtiyaç duydukları şeyi alsınlar. İyi kötü bir işim ve mesleğim var. Bu kazanımları elde etmek için çok çabaladım çok sabrettim. Araştırdım kendimi hep geliştirmeye adadım. Hala daha eksik yönlerimi keşfediyor tamamlamaya çalışıyorum. Ne iş yaparsanız yapın severek yapın.

Özel Haber

Umut Eröksüz klarnet dinletisi: Youtube: Umut Eröksüz

Toptan ve Perakende Satışımızla hizmetinizdeyiz.

instagram: hairextension_taxim
instagram: mikrokaynak_boncukkaynak
GSM: +90 533 142 70 92
GSM: +90 535 240 19 74
Merkez: Maraşal Fevzi Çakmak Cad. No:5/43 Dönmez Apt. Kat: 2 ( Yapıkredi Yanı ) Şirinevler Bahçelievler/ İSTANBUL
Şube: Tarlabaşı Bulvarı No: 30/1 Şehit Muhtar –TAKSİM-Beyoğlu / İSTANBUL

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL