G-ZH3C8VHV1F
Güncel

İstanbul’da Suya Zam Geldi

İstanbul’da Suya Zam Geldi

İstanbul’da suya yüzde 15.62 zam geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye meclisi İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu Yenikapı’da bulunan Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde toplandı.

İSKİ artan maliyetler ve yapmak istediği yatırımlardan dolayı istediği yüzde 39’luk zam artışı teklifini AKP grubu tarafından kabul edilmedi. AK Parti ve MHP’nin yüzde 15,62  teklifi CHP ve İYİ Parti’nin muhalefet şerhi ile oy birliği ile kabul edildi.

İSTANBUL’LULAR 2014 YILI FİYATINDAN SU KULLANIYORDU

Toplantıda bir sunum yapan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, meclise getirilen 6’ncı su zammı taleplerinin nedeni olarak İstanbul’un artan nüfusunun ve altyapı ihtiyacının artması, akaryakıt ve personel giderlerinin artması gibi nedenlere bağlı olarak değiştiğini belirtti. Mermutlu sunumunda ayrıca İSKİ’nin devam eden ve planlama aşamasında olan projeler hakkında bilgiler verdi. Nemrutlu: “İstanbul’da 1 metreküpü 4,81 lira olarak uygulanan konut su birim fiyatları, ücretsiz olarak verilen İnsani Tüketim Amaçlı su miktarı düşüldüğünde 3,85 lira olarak faturalara yansıyor.

Bu rakam, İSKİ’nin 2014 yılı mart ayında uyguladığı su birim fiyatı seviyesine denk geliyor. İSKİ’nin yaptığı detaylı bütçe çalışmasına göre; su birim maliyetlerinin karşılanabilmesi için fiyatlarda yüzde 39’luk bir artış yapılması gerekiyor” dedi.

FİYAT YÜZDE 15.62 ARTTI

AK Parti Grubu da açıklanan enflasyon rakamlarını dikkate alarak yüzde 15.62’lik zam teklifi önerdiğini açıkladı. Teklif meclis üyelerinin oy birliğiyle onaylandı. Buna göre İstanbul’da 1. kademe suyun metreküp fiyatı 5.56 lira, 2. kademe fiyatı 8.35 lira, işyeri su fiyatı 14.95 lira, köy su fiyatı ise 1.39 lira oldu.

Habercek


YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL