G-ZH3C8VHV1F
Video Galeri Yaşam

Sokak hayvanları için nöbetteler

Sokak hayvanları için nöbetteler

Şişli Maçka Demokrasi Parkı’nda yaşayan sokak köpeklerimizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner İşleri ekipleri tarafından son günlerde sistematik olarak toplanmasına tepki gösteren Gönüllü Hayvanseverler, Maçka Demokrasi Parkı içinde gece ve gündüz dönüşümlü olarak nöbet tutmaya başladılar.

Şişli ilçesi Teşvikiye ve Harbiye Mahallesi Maçka bölgesi Gönüllüleri Sözcüsü Senem Selimi, özellikle Maçka Demokrasi Parkı içinde ve civarında yaşayan ve bakılan tüm sokak kedilerinin ve köpeklerinin gerek beslenme ve barınmalarının, gerekse rutin sağlık kontrolleri ile ihtiyaç ve kaza halinde tedavilerinin elbirliği ile Gönüllü Hayvanseverler ağı içinde takib edilip karşılandığını belirtti; ‘sokak kedilerimiz ve köpeklerimiz sahipsiz değildir’, dedi.

Şişli ilçemizin 25 mahallesi genelinde sokak köpeği sayımız sadece 250-260 civarında ve bunların tamamı kısırlaştırılmış olup, çoğunluğu da 7-8 yaş üzeri ‘yaşlı’ köpekler. Tamamı, yaşadıkları bölgeye ve insanlarla şehirde yaşamaya uyum sağlamış ve rehabilite olmuş durumdalar.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, sahipsiz sokak hayvanları, kediler ve köpekler, yaşadıkları bölgelerde ‘yaşam alanlarında’ barınacaklar, aslı astarı olmayan ihbarlar ile sebepsiz yere bulundukları yerden alınamayacaklar, başka bölgelere ve ormanlık alanlara bırakılamayacaklardır.

Son günlerde yapılan ‘çok havladı’, ‘kedilere saldırdı’ gibi asılsız ve kötü amaçlı ihbarlar dikkate alınarak özellikle Maçka Demokrasi Parkı köpeklerimiz İBB tarafından toplanmaya başlanmıştır. Büdü isimli bir köpeğimizi, Gümüşdere Hayvan Barınağı kapısında içeri giriş işlemleri yapılırken bulduk. Önceki haftalarda ise yine BÜDÜ ihbarla Şişli Belediyesi Rehabilitasyon merkezine kaldirilarak 15 güne yakin müşahede altinda tutulmuştu. Halihazırda, 2 farklı sokak köpeğimiz de sırra kadem basmıştır ve akıbetinden endişe etmekteyiz.

Şişli ilçemizdeki sokak köpeklerimizin tamamı Şişli Belediyesi Veterner İşleri Müdürlüğü RM-Rehabilitasyon Merkezi’ne kayıtlıdır ve tamamı derialtı çiplidir. Prosedür gereği, Büyükşehir Belediyesi herhangi bir köpeği almadan önce ilçe Belediyesi ile koordine olmadır ve esas sorumluluk ilçe Belediyesi Şişli’dedir. Şişli ilçemizdeki tüm köpeklerimizin kuduz aşıları da bizzat Şişli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü takibindedir.

Bizler, Maçka Demokrasi Parkı ve bölge Gönüllü Hayvanseverleri olarak asılsız ihbarlar ile sokak köpeklerimizin toplatılmasını kabul etmiyoruz. Sadece bir kişinin kafasına göre yalan dolan ve uydurma hikaye ve beyanlarını dikkate alan, komşu ilçede ikamet edip Şişli ilçemizin köpeklerinin toplatılması için sürekli ihbar kaydı açan vatandaşlar ile birlikte, hiçbir dayanak olmadan ve ilgili Kanun’a aykırı olarak hareket eden tüm Belediye çalışanları hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz ve haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz.

Şişli ilçemizde bizlerle birlikte yaşayan tüm sokak hayvanlarımızın, kedilerimizin ve köpeklerimizin haklarını 5199 Sayılı Kanun çercevesinde sonuna kadar koruyup kollayacağımızı ve yaşam alanlarından sebepsiz yere alınmalarına karşı çıkacağımızı beyan ediyoruz. 5199 Sayılı Kanun’a aykırı uygulamaları kabul etmiyoruz.

Bundan böyle Şişli Maçka Demokrasi Parkı içinde ve civarında tüm bölge Gönüllü Hayvanseverleri olarak gece ve gündüz nöbetteyiz.

BÜDÜ NÖBETİNDEYİZ

Şişli ilçemizin 25 mahallesindeki Gönüllü HayvanseverlerI de kendi bölgelerinde BÜDÜ NÖBETİNDE olacaklar.

İBB Veteriner İşleri ekipleri, Şişli’nin sokak köpeklerinden elinizi çekin ve kayıp olan sokak köpeklerimizi geriye yaşam alanlarına getirin.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL