G-ZH3C8VHV1F
Spor

Samsun Spor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Maksimum Puanları Alıp Ona göre Geleceği İnşa Edeceğiz

Samsun Spor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Maksimum Puanları Alıp Ona göre Geleceği İnşa Edeceğiz

Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen tanışta toplantısına Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekilimiz Veysel Bilen, Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal, Genel Müdürümüz Soner Soykan ve Basın Sözcümüz Ender Gür’de katıldı.
Samsunspor’u yakından takip ettiğini belirten Teknik Direktörümüz Fuat Çapa, “Samsunspor’u yakinen takip eden teknik adamlardan birisiyim. Uzun yıllar yurt dışında yaşadım. Orada çok fazla sayıda Karadenizli arkadaşlarım vardı. Samsunlu olanlar da vardı. İster istemez bunlardan dolayı bir sempati oluştu ve o günden itibaren de Samsunspor’u, Rizespor’u ve Trabzonspor’u yakinen takip etmeye başladık. Türkiye’ye ilk geldiğimde de Gençlerbirliği’ndeyken ilk karşılaşma da Samsunspor’a karşı oldu” dedi.


Samsunspor’un beklentilerini çok net bir şekilde bildiklerini ifade eden Fuat Çapa, “Buranın beklentilerini ve isteklerini çok net bir şekilde biliyoruz. Zaten bunu benim söylememe gerek yok. Maalesef bazen futbolun içerisinde istediğimiz gibi sezona başlayamıyorsunuz. Bundan dolayı da teknik adam değişikliklerine gidiliyor. Samsunspor kulübü tarafından arandığımda tabi ki birkaç gün bu işi düşünmek ve iyi analiz etmek gerekiyordu. Her ne kadar takımı tanısanız da o camiayı, oyuncu grubunu ve beklentileri göz önünde bulundurup öyle karar vermek gerekiyordu. Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda hemfikir olduk. Süreç benim açımdan çok kolay bir süreç değil. 2 gün sonra bir karşılaşma oynayacağız. Daha sonra Salı günü kupa karşılaşması oynayacağız ve ardından Cumartesi günü bir karşılaşma daha oynayacağız. Bundan dolayı da sahada çalışma fırsatımız çok fazla olmayacak. Ama şuanda 2 idmanımız var. O iki idmanda oyuncularımıza oyun prensiplerimizi, yapmış olduğumuz analizleri, eksik yönlerimizi, artı olanları daha üzerine koyarak da kendileriyle paylaşıp bu 3 karşılaşmaya o şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Ondan sonraki süreçte de normal haftalara gireceğiz. Bu şekilde de milli takım arasına kadar en az hasarla girmeye çalışacağız. Bizim ondan sonraki oynayacağımız şablonu ve hazırlığı o şekilde yaparak inşallah kalan karşılaşmaları da güzel bir şekilde tamamlayıp, maç maç bakaraktan devre arasına kadar maksimum alabilecek puanları alıp ona göre geleceği inşa etmeye çalışacağız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Teknik Direktörümüz Fuat Çapa, Kulüplerin Türkiye’de çok çabuk teknik adam değişikliğine gittiğini söyledi. Fuat Çapa, “Teknik direktör değişikliği Türkiye’nin alışık olduğu bir durum. Sadece bu sezon olan bir durum değil. Takımlar çok çabuk teknik adam değişikliğine gidiyor. Avrupa ve Türkiye’de yaşıyorum. Bizde işler biraz değişik. Türkiye’de her sene neredeyse yeni takımlar kuruluyor. Bu da bir süreç istiyor. Zemininiz sağlam olmadığı zaman binayı inşa edemezsiniz ama Türkiye’de takımlar maalesef sezona başlarken, hasar görerek yeni yapılanmaya giriyor. O yapılanma da zemine tam olarak oturmadığı için her seferinde teknik adam değişikliğine gidiliyor. Biz cumartesi gününden itibaren galibiyet ile başlamak istiyoruz. Sürenin olup olmaması sonuçlara da bağlı. Cumartesi ve salı günü alacağımız olumlu bir sonuç bu süreyi bizim için azaltacak. Bizim yaptığımız analizler, kafamızda oluşturduğumuz oyun şablonu alacağımız sonuçlar tetikleyecektir. Burada oyuncu grubunun algısı da çok önemli. Bunu da en kısa zamanda oyunculara hem sahada hem de bireysel anlamda yapmış olduğumuz görüşme ve çalışmalarla minimize etmeye çalışacağız. Bireysel anlamda çok iyi yerli ve yabancı oyuncular var. Önemli olan bireysellikten tamamen çıkıp, takıma dönebilmektir. Bu süreci ne kadar kısaltırsak o kadar işimizi kolaylaştırmış oluruz” şeklinde konuştu.


Sosyal medyadan kendisine gelen eleştirileri de değerlendiren Fuat Çapa, “Boluspor, Eskişehirspor ve Kasımpaşa’da başarılı olduğumu düşünüyorum. Boluspor’a Play-Off oynattım. Küme düşer denilen transfer yasaklı Eskişehirspor’u ligde tuttum. 17. sıradaki Kasımpaşa’yı da 9. sırada ligde tuttum. Başarı sadece takımı şampiyonluk yapmaksa Türkiye’de başarılı sayılan çok az teknik adam var. Bu başarı ve başarısızlık kriteri Türkiye’de biraz değişik anlaşılıyor. Başarı, kulübün misyonu ve vizyonu doğrultusunda istenileni yapıyorsanız başarı budur. Ben kendime göre başarılıyım. 155’den fazla Süper Lig’de karşılaşmaya çıkmışım. Her takımda istenilen seviyede sezonu tamamlamışım. Önyargı, algınıza bağlı. Sosyal medya bence çok doğru ve ciddiye alınacak bir mecra değil. Yüzde 20’si gerçekçi ama diğerleri zamanı çok olup, eli boş olan insanlar tarafından kullanılan ve yazılan bir mecra olarak kullanılıyor. O bakımdan yazılanlar benim açımdan çok fazla değerli değil. Benim açımdan onlara verilecek en güzel cevap hafta içi yaptığım çalışma ile hafta sonu aldığım sonuçlardır” dedi.
Transferlerin teknik direktör tarafından değil, yönetim tarafından yapılması gerektiğini belirten Fuat Çapa, “İlk hedefimizi takımı bir an önce toparlamak. Özgüvenini tekrar kazandırıp, sahaya çıktığı zaman hem taraftarın hem futbolcuların maçı kazanacağına inandıracak ortamı oluşturmak. Şu anda herkesten görüldüğü gibi sezon başı hedeflenen özgüven şu anda yok. Ama ben bunun sezon sonuna kadar süreceğine inanmıyorum. Birkaç hafta içerisinde bu özgüveni kazanacağımıza inanıyorum. Ben transferlerin teknik adam tarafından yapılması taraftarı değilim. Ben transfer yapmayacağım. Eksik olan taraf ve bölgeleri yönetimle paylaşacağım. Ondan sonraki süreç benim işim değil yönetimin işi. Çünkü transferler teknik adamlar tarafından yapıldığında gittiğiniz zaman tekrar yeni bir oluşum olması gerekiyor. Bundan dolayı da belki Türkiye’de çok fazla sirkülasyon oluyor. Bu tarz çalışmalara olumlu bakmıyorum. Gittiğim takımlarda da eksik bölge ve oyuncu profillerini yönetime verdik. Yönetim isimleri belirledi. Sonuçta bir camiaya faydanız kadar zararınız olmaması lazım”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL