G-ZH3C8VHV1F
Güncel

Punch tekniği ile nakış

Punch tekniği ile nakış

Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programına katılanlara özel bir nakış tekniği olan Punch eğitimi verilmeye başlandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kadın, aile ve çocuklara yönelik verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programında yer alan katılımcılara yönelik Punch ismi ile tabir edilen nakış tekniği eğitimi verilmeye başlandı.

EL YAPIMI ÜRÜNLER
Yüzlerce yıl geçmişi olan Punch tekniğinde; kilim dokumadan tutunda seccade, bebek battaniyesi, havlu kenarları gibi birçok hediyelik ve gündelik olarak kullanabilecekleri el yapımı ürünler ortaya çıkartılıyor. Kumaş üzerine kendi özel iğnesi ile 3 boyut etkisi oluşturan bir işleme tekniği olan Punch tekniğinde kumaş üzerinde dikiş yapmak yerine, delme iğnesi iğneyi yüzeyde tutarken ipliği kumaşa doğru itmekte. Punch nakışında en yaygın kumaş olarak keşiş, keten veya çuval bezleri kullanılmakta.

BİR TERAPİ ARACI OLARAK EL SANATLARI
Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, el işi ile uğraşanların kazandıkları psikolojik ve sosyal yararların, geniş bir yelpaze oluşturduğu bildirilmiştir. Bunlar, gevşeme; stresten kurtulma; başarı duygusu, geleneğe bağlanma, artan mutluluk, azalan kaygı, gelişmiş öz güven, gelişmiş bilişsel yetenekler (gelişmiş bellek, konsantrasyon ve problemleri çözme yeteneği) olarak sayılabilir. Yetkililer el sanatları ile uğraşan kişilerde; Alzheimer olma riskini azalttığını, sakinleşmeye ve depresyona sebep olacak potansiyel stresi de hafiflettiğini belirtiyorlar. Kendiniz ve sağlığınız için mutlaka bir meşgale ile uğraşmanın yararının çok büyük olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL