G-ZH3C8VHV1F
Kuaför Haber

Kötü Yönetim Anlayışına Dur Demenin Vakti Gelmedi Mi?

Kötü Yönetim Anlayışına Dur Demenin Vakti Gelmedi Mi?

Başkan Barış Özgen İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Odası Başkan Adaylığını, aynı çatı altında kendini ispatlamış kuaför mesleğinde zirve yapmış, marka isimlerle bir araya gelerek ilan etti.
Eski Başkan Adaylarından Beyhan Çalışkan ” neden burada toplandığımızı hepimiz biliyoruz. Buraya gelen ve işleri dolayısı ile aramıza katılamayan bizimle beraber yürüyen, gönülleri bizimle olan arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” diyerek İ.K.K.M.O Başkanımız Sevgili Barış Özgen diyerek meslektaşlarına 2022 de yapılacak yeni başkan adayını tanıttı.
Başkan Özgen, tanıtım toplasında ki açıklamasında meslektaşlarına seslenerek, mesleğini yapan her bir kuaförün elini taşın altına koymadığı sürece, bu gelenekçi yönetim anlayışındaki kötü zihniyetin zafiyetlerinden sorumlu olduğunu, bu kötü yönetim anlayışına dur demenin vakti artık gelmeli diyerek geçmiş ve mevcut yönetimi eleştirdi.

Neden Biz Gurubu İlk Toplantısını Yaptı

Saç Naz ,Taksim ve Şirinevler Merkezlerin katkıları ile Küçükçekmece Has Konya Mutfağında bir araya gelen kuaförler; gelenekçi yönetimin neden değişmeli konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
‘Neden Biz’ sloganı ile yola çıkan grubun ilk toplantısına ilk etapta kuaförlük mesleğine gönül vermiş otuz kişilik bir grupla buluşarak odanın yönetimine talip olan başkanlık yarışındaki rakiplerine gözdağı verdi. Başkan Özgen toplantıya katılan, Nurten Altın, Beyhan Çalışkan, Serpil Geçkin, Şaziye Yükseközcan, Ercan Erel, Çoşkun Öz, Sefer Kayıp, Cenk Özcan, Erdem Tekin, Adem Palabıyık, Yılmaz Kütükçü, Şenol Onay, Serdal Altıntaş, Bülent Karakuş, Mine Türkkan, Bülent Türkkan,Songül demirli, Devrim Övet, Sunar Kumkale, Nilay Koc, Ayhan Özol,Filiz Okçu,Adem Yıldızbaş, Binnur Kanatkılıç,Ebru Efe, Orhan Yıldız,Emrah Yıldırım’a samimi duruşlarından dolayı teşekkür ve şükranlarını sundu.

Tüm Kuaför Meslektaşlarıma Teşekkür Ederim

Başkan Barış Özgen, “Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Duyarlılık gösterip birlikteliğinize güç kattığınız için. Önce bunu belirtmek istiyorum. Çünkü burada bulunan tüm arkadaşlarımız samimiyetine itibar ettiğimiz, varlıklarıyla bize değer katan insanlar. Yıllardır sektöre katkı sağlamak adına çeşitli çalışmalar yaptık, mücadeleler verdik. Burada, her biriniz birbirinden değerli olan bu sektör için de gerçekten az veya çok katkı sağlayan insanlar var. En başta kıymetli büyüğümüz benim için de apayrı bir yeri olan Nurten Altın Ablamızın varlığı bize büyük güç katmıştır. Yol arkadaşım benim için çok çok sevgili Beyhan Çalışkan’a, geçmişte de çalışmalar yapan çok eski dostlarımdan bir tanesi olan Sefer Kayıp’a , Coşkun abi gibi, Ercan abi gibi kıymet
büyüklerimiz burada Orhan abimiz var, Ümraniye’nin çok değerlilerinden bir tanesi. Ayhan Özol, Bülent’im ortanca kardeşim olan Umut’um. Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum.”


ODAMIZIN YÖNETİMİ 68 KİŞİ OLACAK

İ. K. K. M. O. Başkan Adayı Barış Özgen: Bizim amacımız belli. Bizim amacımız önce samimiyetine itibar ettiğimiz insanlarla bir birliktelik oluşturmak. Biz siyasete yapmak derdinde değiliz. Çünkü siyaset yalanla besleniyor. Biz de bu yalanı besleyecek, bu siyaseti besleyecek yalan yok. Biz tamamen samimi, birbirine tanıyan ve geçmişiyle alakalı hikâyeler biriktiren bir birlikteliğimiz var bizim. Böyle bir aileyiz. Bugüne kadar gerçekleşmemiş bir olayı gerçekleştirdik. Bunu gerçekleştirenler ben değilim.
Bu birlikteliğimizi gerçekleştiren Sayın Serpil Geçkin, Sevgili Şaziye Yükseközcan gibi birçok arkadaşımız bu birlikteliği oluşturdular. Burada çok sağ olsunlar benim için büyük bir onur kaynağı olan bu göreve layık görüp başkanlık sıfatını koydular ama bizim öyle bir derdimiz hiçbir zaman olmadı. Beni yakinen tanıyan sevgili Nilaycığımda var. Yıllardır on bir yıldır zaten bir dernek başkanlığı yapıyorum.
Biz sadece gerçekten sektörün gidişatına anlam kazandıracak insanları bir araya toplamanın derdindeydik. Benim hissiyatım sevgili yol arkadaşımın enerjisi çok güzel, çok iyi hissediyorum demesi. Bu anlayıştaki insanlarla birlikte olmak benim için bir gururdur. Varlığınızla beni şereflendirdiniz. Iyi ki varsınız.
Çok çok teşekkür ediyorum sizlere. Bu yolda da bizleri yalnız bırakmayacağınızdan zerre kadar şüphem yok. Herkes emeği ve gücünün yettiği imkanları doğrultusunda çaba ve katkı sağlayacağına inancı taşıyorum. Bizim anlayışımızdan yönetim sınırlaması yok arkadaşlar. Bunu net olarak bildirmek istiyorum. Bizim yönetimimiz on dört kişi değil. Minimum. altmış sekiz kişi resmi görev alacak.Yani bunların kimlikleri, olacaklar, sıfatları olacak, mevkileri olacak
İlerleyen süreçlerde şartların daha uygun olduğu bir yerde altmış sekiz kişilik görev dağılımıyla alakalı paylaşımı da sizlere yapacağım. Ve sizlere bu konuyla alakalı birçok arkadaşımla zaten paylaştım. Takdirinizi de alacağımızdan hiç şüphemiz yok.

BİZ: “BİZ OLMAK” için Geldik

Neden biz?

“Şişli’de minicik bir elektrikli ısıtıcının yanında oturmuş pandemi sürecinde müşteri de yok aidat almaya gelmiş arkadaşımızın Oda personeline aidat verebilmek için bu minik sobanın önünde ısınmaya çalışan ablamızız biz. Biz oyuz biz o meslektaşımızız arkadaşlar.
Bizim hiç birbirimizden farkımız yok. Sanatsal farklılığımız bizim karakteristik farklılığımızı ortaya koyamaz. Hiç kimse kimseden üstün değildir. Bu mesleği icra eden emek sektörüyüz. Dolayısıyla biz olmak ve biz olduğumuzu da diğer arkadaşlarımızla paylaşın. Biz’in anlamını da onlara hissettirmek için böyle bir yola çıktık.
Umarım sizleri de mahcup etmeyiz. Çünkü bizim hatağımızın da ortağısınız. Başarılarımızın da ortağısınız. Biz bu anlaşışla hareket ediyoruz. Bizim ailede ‘BEN’ yok.
Bu ailede ben diye bir kelime kullanılmaması da özellikle rica ediyorum.”

Ya Kalıplaşmış Eski Alışkanlıktan Kurtuluruz, Yada O Eski Kalıplaşmış Sürece Terk Ederiz

Eski İstanbul Kadın Kuaförleri ve Manikürcüleri Odası Başkan Adayı Beyhan Çalışkan “Çıktığımız yolda birçoğunuz zaten bununla karşılaştığınız toplantılara gittiniz. Aynı bakış açısına sahip olamadık diğer grupla. Ben yapamayacağımı düşündüm.
Neden?
Çünkü Oktay Erkal’ın ve Haydar Alkoç’un devamı olacaktı. O birlikte olduğumuz grup. İsmini anmak istemiyorum. Biz böyle bir devamlılık istemiyoruz. Biz farklı bir şey istiyoruz. Hep biz diyoruz. Eğer biz birlikte olup, gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsak birlikte olmalıyız. Bu bir politika değil. Çünkü biz hiçbirimiz politikacı değiliz. Biz kuaförüz. Öyle değil mi? Vizyonu geniş. Barış Bey de hep sürekli telaffuz ettiği X, Y, Z jenerasyon kuşakları var. Biz Y ve Z’ye gidiyoruz. Y ve Z jenerasyonunu kapsayan bir oluşum yapmak istiyoruz. Yep yeni.
Yani şu anki mevcut odanın yaptığı görevlerin dışında farklı bir şey yapmak istiyoruz. Şu projeler, bu proje var… Bu değil.
Farklı bir şeyler yapılmalı. Çünkü dünya değişiyor, her şey değişiyor. Bir şeyler değişmeli ve bunu değiştirecek insanlarla bizleriz. Ya bizimle bu yolda olursunuz, ya da odamızı tekrar O eski kalıplaşmış sürece terk ederiz. Arkadaşlar Karar sizin.”

BiZ’DE ÇIKAR İLİŞKİSİ YOK

Başkan Barış Özgen:Bazı insanlar var kendilerini güncelliyorlar. Y ve Z kuşağına X kuşağını entegre edebiliyoruz. Onun için hangi yaş sıkalası içinde olduğunuz önemli değil. Önemli olan anlayışınız. Biz yenilikçi bir anlayışa sahibiz. Biz meslek olarak da sürekli moda ile alakalı trendleri oluşturabilecek meziyetlere sahibiz. Dolayısıyla kuşaklardan da öte, burada bizlere, oy verin diyebilecek insanlar yok aramızda. Bunun altını çizmek istiyorum. Burada bulunan arkadaşlarımızdan oy istemek gibi bir toplantı algılanmasın sakın ha sakın olmasın. Biz birlikte yürüyeceğimiz arkadaşlarımızın bir kısmı ise katılamadılar katılamadıkları için özür dilediler.
En büyük kazanç nedir?
Toplantımıza gelirken yolda Eski Başkan Adayı Nurten Altın Abla’ya dedim ki, abla sizlerin üzerinizdeki yükün çok çok daha fazlası bende var. Neden? Çünkü sizlere layık olabilmek için daha fazlasıyla ince eleyip sık dokumam gerektiğini biliyorum. Sizin yükünüz de bende. Seçimi kaybedebiliriz. Kazana da biliriz. Seçimi kazandıktan sonra hiçbir arkadaşımıza sırtımızı dönmedik. Seçimlere üç ay kala, beş ay kala tekrar birlikte olalım iletişim noktasını yürütmedik. Bizim anlayışımızda çıkar ilişkisi yok arkadaşlar. Bizim anlayışımızda maneviyat, dostluk ve samimiyet var. Biz çeşitli vaatlerde bulunarak biz insanlardan oy istenmesinin doğru olmadığına inanıyoruz. Maalesef ki anlayış farklılığımızdan dolayı minimize ediyorum. Beyhan Hanım ve Serpil Hanım ile birlikte. Ali Bey ile birlikte bir yıl önce beraber karar verdik. Burada da bulunan arkadaşlarım var. Zoomdan da birçok görüşmeler yaptık. Ama herkese bir takım vaatlerde bulunmak çok doğru bir anlayış olmadığını düşünüyoruz. Aynı düşünceye diğer arkadaşlarda katılacaklardır. Siyaset yapmak derdimiz değil ki . Ne olursunuz bana oyunuzu verin ben sizi çok seviyorum değil yani böyle bir liderlik olamaz.
Bu anlayışla da sektöre katkı sağlayabileceğini düşünemiyorum. Hiç kimseden, hiçbir cümle duymadım. Ben sizinle beraber olacağım, şunu bana verir misiniz cümlesini duymadım?
Söylesin biri anında burayı terk ederim. Bir daha ismimi bu sektörde duyamazsınız.”

Özel Haber: Habercek.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL