G-ZH3C8VHV1F
Genel Siyaset

Kaymakamlık Ret, Valilik Onay Verdi

Kaymakamlık Ret, Valilik Onay Verdi

Anadolu Birlik Partisi tarafından “Anayasayı Koruma inisiyatifi “ İstanbul Maltepe İlçesindeki cumartesi günü açık alanda “aşı karşıtı” yapacağı toplantıya önce ilçe kaymakamlığı onay vermedi. Bir gün sonra valilik tarafından yazılı açıklama ile izin verildi.

Anadolu Birliği Partisinin, 11 Eylül Cumartesi günü saat 15:00 yapmayı planlamayı düşündüğü  İstanbul Maltepe’deki  aşı ve PCR karşıtı miting için ilçe kaymakamlığına başvurdu. Yapacakları miting başvurusuna olumlu cevap gelmeyince valiliğe başvuru yapıldı. Bir gün sonra, yapılan başvuruya  İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit imzalı yazılı açıklamada “salgın yönetimi ve çalışma rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görülmüştür” denildi.

Maltepe Kaymakamlığının ret açıklaması: “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığının izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir.” açıklaması yapılmıştı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL