G-ZH3C8VHV1F
Güncel Video Galeri

Kadıköy kaldırımları elektrikli scooter’lardan temizlendi

Kadıköy kaldırımları elektrikli scooter’lardan temizlendi

İstanbul Kadıköy ilçesinde elektrikli scooterlar gelişigüzel park edildiği için belediye tarafından demir makasla kesilerek araçlara yüklendi.
Birkaç gün önce ilçe belediye tarafından yayaların ve engellilerin geçiş noktalarında gelişigüzel park eden scooterların toplayacağını ilan etmişti. Scooter işletmecilerine Kadıköy belediyesinin uyarılarını dikkate almayınca uygunsuz şekilde park edilen tüm scooterlar zabıta tarafından bağlı bulundukları yerden demir makas yardımı ile keserek araçlara yükledi.
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı,” iki gündür hem sosyal medyadan hem de sizlerin aracılığı ile kamu oyuna yapmış olduğumuz çağrı. Kadıköy’deki kaldırımların üzerinde bulunan başta scooter olmak üzere kurye motoru, reklam raketi, masa sandalyelerle yayaların daha rahat geçişi için bir çalışma başlatacağımı söylemiştim. Bugün kaldırımların üzerinde bulunan, yayaların geçişini engelleyen, engellilerin geçişini engelleyen,bebekli arabaların geçişini engelleyen scooterları toplatılacağını ilan etmiştim. Bugün arkadaşlarım bu durumda olan kaldırımlardaki bütün scooterları toplayacaklar. Biz Kadıköy’de yeni nesil olan bu mobilite araçlarının kullanılmasının kontrol altına alınmasını istiyoruz. Kaldırım işgaline son verilmesini istiyoruz. Yayalara ait olan kaldırımlarda uygunsuz ve izinsiz bir şekilde, gelişi güzel park edilmesine karşıyız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL