G-ZH3C8VHV1F
Foto Galeri Güncel

Fatih FARK ekibi teyakkuz halinde

Fatih FARK ekibi teyakkuz halinde

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremini yaşayan ülkemiz tüm halk kenetlenerek birlik ve beraberlik örneği gösteriyor.
Ülke geneli kamu kuruluş ve sivil toplum kuruluşları #deprem bölgesine yardım elini uzatmaya devam ediyor.
İstanbul Fatih ilçesi, Fatih Afet Arama Kurtarma (#FARK) ekibi hızlı bir şekilde harekete geçti. Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ilk etapta deprem bölgesine yardım malzemelerini ve ekibini uğurladı. Yardımların ve desteğin aralıksız devam edeceğini belirten Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, yardım malzemelerin hızlıca kargo uçağıyla gönderdiklerini belirterek, ‘Depremin yaşandığı illerimizdeki tüm vatandaşlarımız için dua ediyoruz. İlk andan itibaren Fatih Afet Arama Kurtarma (FARK) ekibimiz teyakkuz halinde. Bütün kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla AFAD koordinasyonunda yaralarımızı saracağız.”
İlk etapta;
19 personel, 3 adet içerisinde jeneratör hilti vb arama kurtarma ekip ve ekipmanı olan araç ve ayrıca 3 adet kamyon hazır bir şekilde AFAD’ tan nakil talimatı bekliyor.
Ayrıca deprem bölgesine yardım malzemeleri gönderildi.
Personel kan bağışı yapmaya başladı.
40 bin büyük #hasta ve #bebek bezi, 4.000 #yağmurluk, 1150 büyük ve #bebek battaniyesi, 200 #ısıtıcı, 50 #kampet, 5000 #bere, 5000 #kaban #kazak, #Erzak kolileri gönderildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL