G-ZH3C8VHV1F
Güncel Video Galeri

Eskiden bir inek bir haneyi bakardı

Eskiden bir inek bir haneyi bakardı

Haberçek.com ülkemizdeki çiftçi sorununu daha iyi anlatabilmek için iki hayvan besiciliği yapan vatandaşımızla özel sohbet gerçekleştirdi. Kurban bayramı ziyaretinde hem sohbet hem de sorunlarını dile getiren çiftçiler pahalılıktan dert yandı. Hayvancılık eskisi gibi değil. Köylü çok zor duruma düştü. Dünya genelinde artan fiyatlar maalesef ülkemiz genelinde de ilk etapta köylüleri vurdu. Mazot, yem, saman gibi fiyatlar aldı başını gitti. Artık süt hayvancılığı yapmak her geçen gün imkansız hale geldi. Bu dönemde besicilik yapmak bir nebzede olsa para kazandırıyor diyen çiftçiler artık kimimiz sigortalı işte çalışacak kimisinin de son evresi olduğunu söyledi.

Çiftçi Hüseyin Biral: “Doğdum doğalı hayvancılıkla uğraşıyorum. Eskiden iyi paralar kazanıyorduk. Şimdilerde ise o paralar hayal oldu. Emekli maaşımın tamamını hayvanlara yedirmeden geçimimi idame ettiremiyorum.”

Çiftçi Hakan Güney: “Hayvancılığa sigortalı işten ayrılıp bir hevesle başlamıştım. Artık her geçen gün zarar ettiğimden bir hevesle bırakıyorum. Tekrar başladığım yere yani sigortalı işe başlayacağım. Zor bir süreç fakat çiftçilik böyle giderse yapılacak iş olmaktan çıktı. Her şey ateş pahası oldu.”

Özel Haber: Habercek.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL