G-ZH3C8VHV1F
Güncel Video Galeri

Engelli depremzede, millet kaçar ben kaçamam

Engelli depremzede, millet kaçar ben kaçamam

Türkiye Beyazay Derneği deprem bölgelerinde 94 şubesi ile vatandaşlara yardım elini uzattı.
Tüm engel gruplarını kapsayan ve onların yaşam kalitelerini artırmak için çalışan Beyazay, depremin ilk anından itibaren, Türkiye genelindeki şubeleriyle 11 ilimizde meydana gelen afet noktalarında çalışmalarını sürdürüyor.
Beyazay derneği Başkanı Lokman AYVA ve yönetim kurul üyeleri ile birlikte meydana gelen deprem bölgelerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunuldu.

Başkan AYVA,” Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmasın. Tüm ülkemizin başı sağolsun. Yaralılarımıza çok geçmiş olsun dileklerimi sunar, Allah’tan şifalar diliyorum. Devletimiz milletimizin yanında olduğunu herkesin bilmesini isterim. Milletimizin feraseti, yardımseverliği, zor günlerde birlik ve beraberliği sayesinde tek vücut olmayı geçmişte olduğu gibi bugünde göstermiştir.

Yaşadığımız yüzyılın afetini hep beraber üstesinden geleceğiz. Türkiye Beyazay derneği olarak üzerimize ne düştü ise depremin ilk gününden itibaren koordinasyonumuzu sağlayarak gerekli çalışmalarımızı yaptık. Devletimizin gerekli kademeleri ile görüşerek ihtiyaçlarımızın gerçekleşmesi ve yapılması gerekenleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya gibi illerimizdeki vatandaşlarımızın medikal ihtiyaç listesini hazırladık. Kısa zaman içerisinde ihtiyaç listesi vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Malatya Arapkir Beyazay şubemize ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Olayın gerçekleştiği ilk günden itibaren depremzedelerimize kol kanat gerdiği için. Türkiye Beyazay derneği olarak, tekerlekli sandalyeden işitme cihazına, koltuk değneğinden sağlık ihtiyaçlarına kadar depremzede ailelerin ihtiyaç duydukları malzemeleri temin ediyoruz. Aynı zamanda enkaz altından çıkarılan ve engelli durumunda kalan bireylerle yakından ilgilenmekteyiz. İlk etapta Psikolojik olarak destek imkanı sağlıyoruz. Beyazay derneği olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi.

BEYAZAY Deprem Bölgesinde Yetkili
Öte yandan Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, yapılan birçok görüşme ve istişare toplantıları sonucunda Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, tüm 81 ilin valiliklerine bildiri göndererek, depremzede aileler içindeki engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yetkili kurumun Beyazay Derneğinin olduğu bildirilerek BEYAZAY_AFAD arasında protokol anlaşması kararı alındı.
Başkan Ayva, çadır kent ziyaretleri yaptığı engelli bir vatandaşın, ben tam işe başlayacağım 6 Şubatta yüzyılın afeti meydana geldi. Deprem oluyor. Millet kendi evi ne kadar sağlam olursa olsun dışarıya kaçıyor. Ben kaçamıyorum diyerek yürekleri dağladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL