G-ZH3C8VHV1F
Kuaför Haber

Diploması Olmayan Sözde Eğitmenler Sahneye Çıkıyor

Diploması Olmayan Sözde Eğitmenler Sahneye Çıkıyor

Önüne gelen eğitmenim deyip sahnelere çıktığını belirten uzman kuaför eğitmeni Gül Beşirlioğlu,”yıllarını mesleğine adamışlara büyük saygısızlık yapılıyor. Sektörün iyi bir denetime ihtiyacı var dedi.”
Kuaför Haber Gazetesine konuşan Uzman Eğitmen Gül: Alt yapısını olgunlaştırmamış̧, bilgi birikimi yetersiz birçok kişi diplomasız bir şekilde eğitmenlik yapıyor. Durumumuz mesleğimizin geleceği açısından içler acısı. Öyle bir zaman da yaşıyoruz ki kim eğitmen kim değil onu bile bilemiyoruz. Neye göre kime göre insanlar eğitmen oluyor. Kozmetik firmasındakiler hiçbir şey bilmeyen kuaförü alıp, ‘gel seni eğitmen yapalım’ deyip sahneye çıkarıyor. Bir iki bilgi ile doldurulup eğitmenlik olunmuyor. Bu tür İnsanlara da eğitmen gözüyle bakar olduk. Önüne gelen eğitmenlik yapıyor. Eğitime ihtiyacı olan bir çok kişi, ne yazık ki sahnelerde eğitim veriyor. Bu durum mesleğimizi bitirme sürecine sokan bir durumdur. Kendi yerlerini yönetemeyen insanlar, üç beş bir şey biliyorum diye eğitim vermeye gidiyorlar. Bu duruma birilerinin dur demesi lazım.”
Öte yandan açıklamasına devam eden Beşirlioğlu, “sahnelerimizde çok fazla bilgi ve kişi kirliliği var ve bu kirliliğin önüne geçilmesi lazım. Eğitimci adı altında sahneye çıkanlar, yıllarını, emeğini kuaförlük sektörüne adamış gerçek eğitimcilerin değerini düşürmektedir. Yeterliliği olmayan sözde eğitimcilerin kuaförlük diploması bile yokken, sahneye çıkıp sanki bilgi ve birikimleri varmış̧ gibi birçok meslektaşlarımıza eğitim vermeleri mesleğimiz açısından acı bir durumdur. Bu tür eğitimciler önce kendilerini bir tamamlamalıdırlar. Yıllarını sahneye adayanlar ben oldum demez iken üç beş bilgi ile ben oldum diyenler bu cesareti nereden alıyor.”
Kaynak: Kuaför Haber Gazetesi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL