G-ZH3C8VHV1F
Siyaset Video Galeri

DAVUTOĞLU: “İstanbullunun İradesinin, Milletin İradesinin Arkasındayız”

DAVUTOĞLU: “İstanbullunun İradesinin, Milletin İradesinin Arkasındayız”

“İstanbul’a hizmet etmek, sadece bir millete hizmet etmek değildir” diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’nun konuşmasının satır başları da şunlar oldu:
“Sadece İstanbullulara hizmet etmek değildir. İstanbul’a hizmet eden bütün geçmişimize, ecdadımıza ve bugün yaşayanlara selam ediyorum, şükranlarımı ifade ediyorum. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu son derece önemli atılımı, bu son derece önemli yatırımı ve bütün zorluklara rağmen sergilediği dirayeti dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ve anlamlı bir zamanlama. Bundan tam 22 gün önce, Saraçhane Meydanı’nda, yine değerli Genel Başkanlarla birlikteydik. Niye birlikteydik? İstanbullular, 2019’da iki kez bir irade beyanında bulunmuşlar ve bu aziz şehrin mührünü, şehremini olarak Sayın İmamoğlu’na vermişlerdi. Bu, İstanbulluların iradesiydi. Kimse, ‘Bu iradeyi beğenmiyorum’ diyemez. Kimse, ‘Bu iradeyi tanımıyorum’ diyemez. Siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara koyarak, Saraçhane’de bir ses yükselttik. Ve dedik ki: İstanbullunun iradesinin, milletin iradesinin arkasındayız. Yargıyı siyasallaştırarak, millet iradesine tahakküm koymak isteyenlerin dimdik karşısındayız. Ne olursa olsun karşısındayız. Bedeli ne olursa olsun bu müdahalenin karşısındayız.”
gGXhWk58eGU
“ALTILI MASA OLACAK VE OLMAYA DEVAM EDECEK”

“Yine anlamlı bir zamanlama. Dün, değerli Genel Başkanlarla birlikte, 10 saate yakın baş başaydık bir odada. Ama huzurla, nezaketle, karşılıklı saygıyla ve en önemlisi de bu ülkenin derdiyle, milletiyle dertlenerek, halleşerek bir gelecek perspektifi çizmeye çalıştık. Senaryolar ürettiler: ‘Altılı Masa çökecek. Bugün çökecek, yarın çökecek.’ İşte dün gösterdik ki; sizin senaryolarda ne yazarsa yazsın, milletin kaderinde Altlıı Masa olacak ve olmaya devam edecek. Bu perspektif içerisinde, çok açık ve net bir şekilde dünkü açıklamamızda, Sayın İmamoğlu’na verdiğimiz desteği bir kez daha teyit ettik. Altılı Masa olarak, milli iradenin arkasında, milli iradeye karşı olanların dimdik karşısında olacağız. Ve bu yolla bize 2023 seçimleri üzerinden mesaj vermek isteniyor ve deniyorsa ki; ‘Öyle hamleler yaparız ki, sizin iradenize ipotek koyarız.’ İşte buradan söylüyoruz: Asla ipotek koyamayacak ve 2023’ün demokrasi yılı olmasına asla engel olamayacaksınız.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL