G-ZH3C8VHV1F
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar’da 97 tesisin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağcılar’da 97 tesisin açılışını yaptı

Bağcılar’da yapımı tamamlanan ve toplumun her kesimine hitap eden 97 tesisin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle yapıldı. Bağcılar’ı desteklediklerini ve asla ihmal etmediklerini söyleyen Erdoğan, “Bağcılar, bizim gözbebeğimiz olan ilçelerimizdendir. İlk yola çıktığımız andan itibaren bize çok güçlü destek veren Bağcılar’ın kalbimizde ayrı bir yeri var” dedi.
Bağcılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda Bağcılar Toplu Açılış Töreni düzenlendi. Bakanlıklar ile Bağcılar Belediyesi’nin yaptığı tesislerin açılış törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıldı.

Bağcılar Meydanı dolup taştı
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlik alanı, sabahın erken saatlerinden itibaren doldu taştı. Saat 16.00’da meydana gelen Erdoğan, coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Her yaştan vatandaş, AK Parti ve Erdoğan lehine slogan attı.

Toplam tutarı 3 milyar 412 milyon TL
Vatandaşları selamladıktan sonra yaptığı konuşmada; tek bir açılış töreniyle farklı alanlarda pek çok yatırımı vatandaşın istifadesine sunduklarını ifade eden Erdoğan, “Belediye hizmet binasından hükümet konağına, sivil toplum kuruluş iletişim merkezinden yaşlı yaşam merkezine, kentsel dönüşüm projelerinden eğitim tesisleri ve ibadethanelere, park, bahçe ve caddelerden Şehr-i Bağcılar Sitesi’ne kadar tam 97 kalem eseri bugün resmen hizmete açıyoruz. Toplam tutarı 3 milyar 412 milyon lirayı geçen tüm bu eser, hizmet ve yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin Bağcılar’a kazandırılmasına vesile olan belediye başkanını ve ekibini tebrik ediyorum. Abdullah Özdemir’in dinamizmiyle heyecanıyla samimiyetiyle sizlere aşkla hizmet ediyor. Bakın biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz de kendisini destekliyoruz ve Bağcılar’ı asla ihmal etmiyoruz. Çünkü Bağcılar, bizim gözbebeğimiz olan ilçelerimizdendir. İlk yola çıktığımız andan itibaren bize çok güçlü destek veren Bağcılar’ın kalbimizde ayrı bir yeri var” dedi.

Bağcılar, sosyal belediyecilikte referans alınan bir konumda

İstanbul’da, AK Parti’nin gönül belediyeciliği anlayışının vücut bulduğu ilçelerimizin birisinin Bağcılar olduğunu da dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Yıllarca kaderine terk edilmiş, sahipsiz bırakılmış ilçemizin çehresini yaptığımız yatırımlarımızla tamamen Allah’a hamdolsun değiştirdik. Kuruluşundan bu yana geçen 30 yıllık sürede Bağcılar’a hepsi birbirinden kıymetli sayısız eserler kazandırdık. Bugün Bağcılar sosyal belediyecilikte referans alınan bir konuma geldi. Biri yapım diğeri proje aşamasında olan iki büyük millet bahçemizi de tamamlayarak, ilçemizin yeşil alan kapasitesini de ne yapacağız? Arttıracağız. Çünkü yeşil bambaşka. Üçyüzlü metromuzun hemen yanındaki 65 bin metrekare alana sahip Bağcılar Millet Bahçemizi inşallah yıl sonuna kadar hizmete alacağız.”

Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz
97 eseri ilçeye kazandırmış olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Özdemir ise şöyle konuştu: “Sokaklarında top koşturduğum, okullarında okuduğum ve çok sevdiğim Bağcılarımıza genç yaşta hizmet etmeyi bana nasip eden Yüce Rabbime hamd ediyorum. Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle Bağcılar, Ak Parti belediyeciliğinin okuludur. Bu okul bugün 30’uncu yılını doldurdu. Bu hizmet kervanının devamı olarak bugün Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 97 tesisin açılışını yapıyoruz. Bu tesislerde kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve engelli bireylerimizin kısacası tüm vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak birçok hizmet sunuyoruz. Bir yandan ilçemizi yenilerken biryandan da sosyal, kültürel ve çevre yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

Şehr-i Bağcılar’ın hak sahiplerine anahtarları teslim edildi
Konuşmaların ardından Erdoğan, Bağcılar Belediyesi Hizmet Binası, Bağcılar Hükümet Konağı, okullar, spor kompleksleri, yaşam merkezleri, park ile ibadethanelerden oluşan 97 tesisin toplu açılışını yaptı. Törende kentsel dönüşüm kapsamında yapılan ve 822 daireden oluşan Şehr-i Bağcılar’ın hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Erdoğan’a seccade hediye edildi

Törende Özdemir tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seccade hediye edildi. Seccadeyi kaldıran Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na göndermede bulunarak, “Bu seccade ayakkabılarla basmak için değil. 15 Mayıs’ta inşallah şükür namazını bu seccadede kılabiliriz” ifadelerini kullandı.

E-Spor Merkezi, gençlerin ikinci adresi olacak
Açılan tesisler arasında en çok dikkat çekenler ise yaşlılar için Yaşlı Yaşam Merkezi, engelliler için de Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu ve gençler için yapılan E-Spor Merkezi oldu. Dijital Çağın’ın sporu olarak tanımlanan E-spor alanında oyuncuların yetiştirileceği, ulusal ve uluslararası turnuvaların yapılacağı Bağcılar Belediyesi E-Spor Merkezi, Türkiye’nin en büyük e-spor merkezi olacak. İki katlı E-Spor Merkezi’nde 162 kişilik yarışma salonu, takım ve koç odaları, canlı yayın odası, oyun tanıtım ve oyun satış alanı, etkinlik alanı, fuaye alanı, kafeterya, idari ve teknik birimler bulunuyor. Modern bir şekilde tasarlanan binada profesyonel e-spor oyuncularının eğitimi ve ulusal ve uluslararası turnuvalar yapılabilecek. Yüksek teknolojik cihazlarla donatılmış bu alanda gençler, dijital dünyada yeteneklerini sergileme imkanı bulacak.

Ulu çınarların kaliteli zaman geçireceği özel bir mekan

5 katlı inşa edilen Yaşlı Yaşam Merkezi’nde ise kuşakların kaliteli zaman geçireceği modern bir tesis olarak ilçeye kazandırıldı. Toplam 6 bin metrekareden oluşan alanın 500 metrekaresinde oturum alanına, 5 bin 500 metrekare ise bahçeye sahip bulunuyor. Ulu çınarlarımız her türlü donanıma sahip modern tesiste sakin, rahat ve huzurlu bir ortamda hoşça vakit geçirecekler. Torunlarıyla birlikte Kur’an öğrenme ve okuma, kütüphane, el işi, müzik, takı, hobi, akıl oyunları, resim ve sanat atölyelerinde hoşça zaman geçirecekler. Kullanışlı tesiste kuaför salonları, kafeler, duş alanları ile dinlenme, fizik tedavi, egzersiz, beslenme ve diyet odaları da yer alıyor. Yine sağlık görevlisi, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, yaşlı bakım elemanları hizmet verecek. Geniş yeşil alanların yer aldığı tesiste ayrıca yürüyüş yolları, dinlenme amaçlı oturma grupları, süs çiçekleri, ağaçlar, park ve havuz bulunuyor. Tesisin bahçesinde çocuk oyun alanı ile küçük bir amfi tiyatro da yer alıyor.

Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzu

Türkiye’nin ilk duyu bütünleme temelli su içi terapi havuzunda ise uzman ergoterapist ve fizyoterapistler tarafından 2 – 60 yaş grubundaki bütün engellilere; duyu bütünleme eğitimi, su içi terapi, egzersiz ve serbest yüzme eğitimi verilecek. Tedavi hizmetinin yanında yetenekli engelliler de lisanslı yüzücü olarak yetiştirilerek Paralimpik yarışmalara hazırlanacak. 30 dakika olarak belirlenen terapi sürecinde havuzun çocukların gözünde güvenli ve eğlenceli kılınması adına yüzen su topları, basket potası seti, futbol kale setleri ve buna benzer birçok materyal bulunuyor. Özellikle otizm ve zihinsel engel gruplarının doğru yöntem ile nörogelişimsel bozuklukların büyük bir ölçüde iyileşmesi sağlanacak. Su içi bisikletten koşu bandına kadar her şey var. Özel olarak tasarlanan havuz içerisinde; engellilerin görsel ve işitsel sistemini destekleyen ışık ve ses materyalleri, kademeli olarak derinleşen havuz içi platform sistemi, sudan korkan çocuklar için terapi alanı, su içi bisiklet ve koşu bantı gibi fiziksel kapasiteyi artıracak materyaller gibi farklı özellikler bulunuyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL